Grote brand ditributiecentrum

Afbeelding Grote brand ditributiecentrum

14-01-2010

In een distributiecentrum van Daily Fresh Food in Geleen heeft gistermiddag een grote brand gewoed. De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling. Het vuur is ontstaan in een van de ovens van het logistiek versbedrijf aan het begin van de middag. Tijdens de brand zijn tussen de vijftig en zestig mensen geëvacueerd.

Het distributiecentrum van Daily Fresh Food, waar voornamelijk vis, vlees, groenten en fruit worden klaargemaakt voor distributie, is gelijk ontruimd evenals vier omliggende bedrijven. De ontruiming van het dc was nodig omdat het vuur mogelijk zou kunnen overslaan op de aangrenzende bedrijven, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Meerdere korpsen
Vanwege de hevige rookontwikkeling is uit voorzorg door de brandweer opgeschaald naar peleton brand. Dit betekent dat meerdere korpsen uit de regio zijn opgeroepen voor hulpverlening.

Geen gevaarlijke stoffen
Twee medewerkers van het logistieke versbedrijf zijn door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd omdat ze ademhalingsproblemen hadden. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Metingen hebben inmiddels uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Het dc liep door de brand forse schade op.