BHV Leerdam | Goed voorbeeld

Afbeelding BHV Leerdam | Goed voorbeeld

30-05-2010

LEERDAM - Met het nadoen van een sirene gaf Jaap Jager, kok in Huis ter Leede, het startsein voor een goed verzorgd buffet. De Bedrijf Hulp Verleners (BHV) die actief zijn in 't huis, kregen een uitgebreid warm en koud buffet aangeboden. Coördinator Riekie van Hemert vertelt trots dat er inmiddels 75 BHV'ers actief zijn. "Dat lijkt best veel hoor op een personeelsbestand van driehonderd mensen, maar gezien dat er in het huis honderden ouderen wonen, vind ik dit eigenlijk nog te weinig. Zeker in de nachtdienst is het belangrijk dat het personeel goede hulp kan bieden en het AED apparaat kan bedienen. Bij ons staat veiligheid boven alles. Het is belangrijk dat 't gebouw veilig is."

Van Hemert is zeer betrokken bij alles wat de veiligheid voor de bewoners en werknemers kan vergroten. Als iemand bij Huis ter Leede solliciteert, wordt meteen gevraagd of hij BHV'er wil worden. Zo is er een telefooncirkel, worden er wekelijks - indien nodig dagelijks - rondes door het hele huis gelopen en alles wat maar gevaar kan opleveren wordt verwijderd. Bewoners worden ook geregeld gewezen op onveilige situaties die zij zelf creëren.
"En dat is niet alles hoor. Samen met ploegleiders Joop Foppen en Willem van de Meent worden, in samenwerking met de brandweer, geregeld grote oefeningen gehouden. Iedereen weet dan wat zijn taak is bij calamiteiten.