BHV in actie

Afbeelding BHV in actie

09-10-2009

Burgum - Donderdagavond is een brand uitgebroken in het appartementencomplex Oranjestins. Door de brand liep één appartement grote schade op. De 79-jarige bewoonster wist zichzelf in veiligheid te brengen. Een deel van het appartementencomplex moest worden ontruimd. Door nog onbekende oorzaak brak de brand uit in één van de appartementen op de eerste etage. Een voorbijganger had rook uit het complex zien komen en waarschuwde direct via 1-1-2 de hulpdiensten.

Nadat het brandalarm was afgegaan begon het personeel van de verpleegafdeling met de ontruiming van een gedeelte van het complex. De verplegers en de bedrijfhulpverleners werden hier bij geassisteerd door het personeel van de politie, ambulance en de brandweer. De verpleegafdelingen en de woningen op de eerste, tweede en derde etage werden ontruimd. De 37 bewoners werden elders in het complex opgevangen.

Door de brand liep één appartement grote schade op. Drie appartementen op de benedenverdiepingen, twee appartementen op de eerste verdieping en één appartement op tweede verdieping liepen door de brand veel rookschade op. De bewoners van deze zes woningen konden dan ook niet terug. Ze kregen van Berchhiem vervangende woonruimte aangeboden.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt dan ook een nader onderzoek in. Ook gaat de politie nog in gesprek met de bewoonster van het appartement waar de brand is uitgebroken.