Dubieuze EHBO Opleiders

Afbeelding Dubieuze EHBO Opleiders

06-11-2009

AMSTERDAM - Gastouderbureaus moeten alert zijn op dubieuze organisaties, die opleidingen voor gastouders aanbieden, terwijl zij hiertoe niet gekwalificeerd zijn. Die oproep doet directeur Gjalt Jellesma van oudervereniging in de kinderopvang Boink vrijdag. Hij bevestigt daarmee een artikel in De Telegraaf.

Gastouders moeten vanaf september 2010 aan speciale eisen voldoen om hun beroep te mogen uitoefenen. Zo moeten ze over bepaalde pedagogische kennis beschikken en een EHBO-diploma hebben. ''De lijst met erkende opleiders is nu nog te kort'', stelt Jellesma. Maandag gaat hij bij staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) langs om hierover te praten.

Volgens de directeur gaat het om tientallen twijfelachtige bureaus. ''Zij weten dat er weinig aanbod is van goede opleiders en dat er geld te verdienen valt in deze sector'', aldus Jellesma. (ANP)

Bij Bhv-Specialist.nl hoeft u zich hierover géén zorgen te maken, wij beschikken over een erkenning van het Oranje Kruis. U kunt dit navragen bij het Oranje Kruis in Den Haag, telefoonnummer: 070-338 32 32.