Ontruiming school

Afbeelding Ontruiming school

28-09-2009

LEIDEN - De ontruiming van de vestiging van het Boneventuracollege aan de Burggravenlaan in Leiden, maandagochtend, was een voorzorgsmaatregel. De brandweer meldt dat er geen explosiegevaar is. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) komt het picrinezuur, dat de opschudding heeft veroorzaakt, in de loop van de ochtend ophalen. Het vermoeden is dat de school rond half één de lessen kan hervatten.

De vestiging van het Bonaventuracollega aan de Burggravenlaan in Leiden werd maandagochtend ontruimd na de vondst van explosiegevaarlijke stoffen. Een onbekend aantal leraren en leerlingen werd geëvacueerd en de omgeving van de school afgezet. Dat heeft een woordvoerder van de school gemeld. Een scheikundeleraar trof bij het opruimen van een chemicaliënvoorraad in het scheikundelokaal het picrinezuur in kristalvorm aan. Dit is schokgevoelig en dus bestaat er explosiegevaar.

In vergelijkbare gevallen werd eerder de explosievenopruimingsdienst ingeschakeld. De leraar vond het picrinezuur rond 7.30 uur, ruim voor het begin van de eerste lessen. Er waren dan ook nog niet veel leraren en leerlingen in de school aanwezig.