BHV Brabant | Gaslek nabij kinderopvang

Afbeelding BHV Brabant | Gaslek nabij kinderopvang

19-03-2010

ZEVENBERGEN – Bij graafwerkzaamheden rondom het Zevenbergse appartementencomplex Serena is vrijdagmorgen een gasleiding geraakt. Werknemers werden direct van de steigers gehaald en naar de bouwkeet gedirigeerd. Een uitvoerder liep naar de Arenbergschool pal naast de bouwput met de mededeling dat een gaslek was ontstaan. De schoolleiding haalde het ontruimingsprotocol tevoorschijn. Leerkachten namen de 360 leerlingen mee naar een grasveld vierhonderd meter van de school vandaan. Politie en brandweer waren intussen ter plaatse om metingen te verrichten.

Ook het kinderdagverblijf Calimero, gehuisvest in de brede school, werd uit voorzorg ontruimd. Enkele baby's waren net aan hun flesvoeding begonnen. Dat werd in de openlucht korte tijd voortgezet. De brandweer kon vervolgens vrij snel het verst van de calamiteit verwijderde klaslokaal vrij geven. Metingen in het schoolgebouw leverden nergens een gaslucht op. Gevaar voor de volksgezondheid is er niet geweest. Om half twaalf was het lek weer gedicht, kort daarna keerden alle leerlingen weer terug naar hun klaslokalen en hervatten de bouwvakkers hun werk.

De directrices Gerda van Son van de Arenberg en Jolanda Ettema van Calimero toonden zich tevreden over de ontruiming. Ze hadden overigens al eerder met dit bijltje gehakt. Anderhalf jaar geleden werd de bouw in de wijk Serena ook al eens stilgelegd vanwege een gaslek. Toen hing de gaslucht wel in de school en werden enkele kinderen misselijk.