BHV Renswoude | Hulp na ongeval

Afbeelding BHV Renswoude | Hulp na ongeval

06-03-2010

RENSWOUDE - Bij een ernstig verkeersongeval zaterdagavond om 19.40 uur zijn vier gewonden gevallen bij een ernstig verkeersongeval op de Arnhemseweg. Het ongeval gebeurde tegenover restaurant De Hof in Renswoude. De vier slachtoffers zaten allen in hetzelfde voertuig.

Volgens een getuige zou de bestuurder van het andere voertuig na het ongeval zijn gevlucht. Dit wordt bevestigd doordat de politie een uitgebreide zoektocht in de ruime omgeving heeft gehouden. Hierbij is ook een speurhond ingezet.

Oorzaak nog niet bekend
De auto van de gevluchte bestuurder is vanuit de richting Renswoude gekomen en is bij de uitrit van restaurant De Hof frontaal in botsing gekomen met het andere voertuig. Deze kwam vanuit de uitrit de Arnhemseweg opgereden. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is vooralsnog niet bekend.

De brandweer van Renswoude en Veenendaal zijn samen met het verpleegkundige personeel van de in totaal 5 opgeroepen ambulances geruime tijd bezig geweest om alle slachtoffers uit het zwaar beschadigde voertuig te halen. Een aantal van de slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Of alle slachtoffers hierheen zijn overgebracht is niet bekend.

Wegen afgezet
BHV-ers van Restaurant De Hof hebben direct na het gebeuren assistentie verleend aan de slachtoffers.Door het ongeval was de Arnhemseweg vanaf de rotonde met de Emminkhuizerlaan voor alle verkeer afgesloten. Ook vanaf de kant van Veenendaal was de weg afgezet.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht om de toedracht te kunnen achterhalen. Het voertuig van de bestuurder die is gevlucht is door een bergingsbedrijf veilig gesteld.