BHV Gelderland | Valse melding school

Afbeelding BHV Gelderland | Valse melding school

17-02-2010

ZUTPHEN - De elfhonderd leerlingen van het Stedelijk Daltoncollege Zutphen hebben vanmiddag noodgedwongen een korte 'pauze' moeten nemen. De school aan de Isendoornstraat werd even na half één ontruimd na een brandmelding. Vermoedelijk heeft een leerling op de tweede verdieping het glas van een brandmelder ingetikt.

Dit verklaarde locatiebeheerder en hoofd BHV (bedrijfshulpverlening) Cyril Hendriks direct na afloop van de ontruiming, die hooguit een kwartier duurde. "Deze is perfect verlopen. We hadden iedereen met vijf minuten buiten staan. De brandweer was vol lof. Zij had een vrije doorgang", vertelde Hendriks trots. Hij stuurde een team van vijftien BHV'ers aan.

Enkele weken geleden was op het Stedelijk ook al sprake van een ontruiming. Die keer ging het om een ongelukje. Een leerling was in het gebouw uitgegleden en had daarbij een brandmelder in werking gesteld. In tegenstelling tot een bommelding krijgen leerlingen en schoolpersoneel bij een brandmelding niet eerst de tijd om hun spullen te vergaren, legde Hendriks uit. De scholieren ondergingen het avontuur gelaten en doodden de tijd onder meer met een sneeuwballengevecht bij de Grote Gracht.