Supporter redt voetballer

Afbeelding Supporter redt voetballer

16-12-2009

Supporter redt stikkende spits die zijn tong inslikteEen moedige supporter redde zondag het leven van een voetballer. Die had na een kopbalduel zijn tong ingeslikt. Zelf herinnert Olivier Noirhomme (26) zich niets meer van wat er zich zondag afspeelde op het veld van FC Vorst, dat speelt in derde nationale. 'Ik weet alleen dat ik op een voetbalterrein stond. Een dag later werd ik wakker in een ziekenhuis met een pijnlijk oog, een gebroken neus en een mond die ik amper open krijg. De komende weken wordt het zeker vloeibaar voedsel.

Kinesist Frans Gillis van tegenstrever Avenir Lembeek zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren. Na een vrije trap was er een zware hoofd-tegen-hoofdbotsing. Beide spelers gingen onmiddellijk neer. De speler van Lembeek kwam er vanaf met een hoofdwonde en een lichte hersenschudding. Olivier bleef buiten bewustzijn liggen. Hij werd helemaal blauw en was aan het stikken omdat hij zijn tong had ingeslikt.' 'We probeerden zijn mond te openen, maar dat lukte niet. Behalve zijn neus was ook zijn kaak gebroken, waardoor hij niet meer kon ademen. Niemand wist wat gedaan. Als laatste optie dachten we met een schaar zijn kaak open te snijden.' Zover kwam het niet, en dat is te danken aan de alerte reactie van supporter Frank Popelier.

Hij spurtte uit de kantine en duwde zijn duim zo hard hij kon in de mond van Olivier. Zo kon hij de tong uit de keel trekken. De voetballer begon te hoesten en spuwde een prop bloed uit. De ziekenwagen van de MUG was ondertussen gearriveerd en onderweg naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht moest Olivier gereanimeerd worden. Er wachten hem nog minstens twee operaties. Volgens vader Didier moet hij nog minstens tien dagen in het ziekenhuis blijven.