BHV Inzet | Zeeland

Afbeelding BHV Inzet | Zeeland

18-02-2011

Vrijdagmorgen rond lunchtijd ontdekten medewerkers van Bever Innovations aan de Industrieweg dar er in het magazijngedeelte van het pand een compressor in brand stond. Hierop werd direct een handbrandmelder ingedrukt en zette de BHV ploeg van het bedrijf de evacuatie van het pand in gang. Ook werd door enkele medewerkers getracht de compressor, ingebouwd in een geïsoleerde kist te blussen.

De brandweer, terplaatse keurig opgevangen, hoefde allen de nog smeulende kist en compressor buiten te halen. De brand was al zo goed als uit door de blussing met diverse schuimblusser uit het pand. 2 medewerkers die geblust hadden waren wel naar de huisarts om zich even te laten controleren omdat ze wat last hadden van rookinhalatie. Vanwege de rookontwikkeling door het pand werd beroep gedaan om de HV van de post Bruinisse met de overdrukventilator. Ook werd Salvage ter plaatse gevraagd om te helpen waar nodig bij de afhandeling van de schade, die overigens door kordaat optreden van het BHV team beperkt bleef. Tegen half 2 werd het bedrijfspand, waar a.o LED displays en elektronische prijzenborden worden ontwikkeld weer vrijgegeven.

Tip: sommige apparaten hebben koeling nodig en kunnen niet geïsoleerd worden, dit heeft oververhitting tot gevolg. Ook zijn er onbrandbare isolatiematerialen verkrijgbaar. Een variant die brandbaar is, en veel rook produceert, raden wij sterk af.