BHV Cursus Zinvol

Afbeelding BHV Cursus Zinvol

10-01-2011

Het bieden van bhv cursus aan personeel is een vorm van goed ondernemerschap. Dat zegt Ronald-Jan van Baal van Drukkerij West-Brabant in Breda. Hij zag in de praktijk dat bedrijfshulpverlening een kwestie kan zijn van leven en dood toen zijn vader een hartaanval kreeg op het werk. Door ingrijpen van de bedrijfshulpverlener (bhv`er) werd zijn leven gered.

Bij de drukkerij is het gebouw bovendien voorzien van brandblusapparaten en brandslangen en een EHBO-koffertje dat altijd in de buurt is. Dat een bhv`er in de buurt nodig is, blijkt wel uit het feit dat er in 2007 naar schatting 219.000 arbeidsongevallen plaatsvonden met letsel of schade. Een ander onderzoek toont aan dat bij een op de vijf bedrijfsongevallen sprake is van problemen bij kantoorpersoneel.

Overigens zijn bedrijven ook verplicht over een bhv`er te beschikken. Deze moet in geval van nood eerste hulp kunnen bieden, en brand kunnen beperken en bestrijden. Om in aanmerking te komen voor een functie als bhv`er moet iemand wel enige vorm van gezag uitstralen. Een goede bhv`er is doortastend en weet wanneer er gehandeld moet worden zonder daarbij te verstijven.