Niet BHV blust Brand

Afbeelding Niet BHV blust Brand

28-12-2010

Kordaat optreden van zorgpersoneel van een seniorencomplex aan het Albrandswaard in Zoetermeer heeft ervoor gezorgd dat de schade van een brand relatief beperkt is gebleven. Wel is een bewoonster naar het ziekenhuis vervoerd met ademhalingsmoeilijheden.

Rond half 8 brak brak gisteravond brand uit in een appartement toen een kerststukje met kaars vlam vatte. Verzorgend personeel werd gealarmeerd en heeft ervoor gezorgd dat de bewoonster zo snel mogelijk uit haar woning is gehaald. Ook heeft het personeel geprobeerd zelf de brand te blussen.

Bij de brand in het vrij nieuwe wooncomplex was sprake van rookontwikkeling in de woning en in de gang op de begane grond. De bewoners van andere woningen zijn in hun woningen gebleven, waar ze veilig waren voor de rook.

Woordvoerder Annelies Engelenburg van Brandweer Haaglanden geeft aan dat de brandweer veel aandacht besteed aan brandveiligheid in zorgcomplexen. “Bij de brand in Zoetermeer, is toevallig aanwezig zorgpersoneel in actie gekomen. Het ging hier voor zover ik weet niet om BHV’ers.”