BHV Limburg | Ontruiming

Afbeelding BHV Limburg | Ontruiming

09-12-2010

VOERENDAAL – Het gemeentehuis van Voerendaal is donderdagochtend getroffen door een grote brand. In het gebouw zijn geen mensen aanwezig. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De brand in het gebouw aan het Raadhuisplein werd rond zeven uur ontdekt door schoonmakers, die zich tijdig in veiligheid wisten te brengen.

Volgens burgemeester Ed Sprokkel moet het ambtenarengedeelte van het gemeentehuis als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.De brandweer gaat donderdagochtend een deel van de brandende vleugel slopen om beter bij het vuur te kunnen. Die sloop is ook nodig omdat er instortingsgevaar bestaat, zei een woordvoerder van de brandweer.

Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen. Die is in de directe omgeving neergekomen.

Door de brand zijn zestig ambtenaren hun werkplek en bureau kwijt. Zij zijn donderdag tijdelijk ondergebracht in gemeenschapshuis De Borenburg.
De brandweer praat met de directie van de naburige basisschool Cortemich over de route, die de scholiertjes na afloop van de lessen naar huis moeten volgen. Een deel van de wijk achter het gemeentehuis ligt onder de rook. Die overlast kan nog enige tijd duren en mogelijk zelfs toenemen als het brandende gebouw gesloopt wordt, aldus de woordvoerder.
De gemeente laat in de loop van donderdag weten wat de gevolgen van de brand zijn.

Tip: de brand is ontstaan in de keuken, er is nog een bluspoging gedaan. Vermoedelijk was er géén branmeldinstallatie in het gebouw aanwezig, dan was de brand snel ontdekt en was deze nog te blussen door de bhv . Uiteraard is dit afhankelijk van de opkomsttijd van de bedrijfshulpverleners. Meer weten over het brandmeldinstallaties, we helpen u graag.

Link: http://www.limburgreporter.nl/?p=87655