BHV Team | Houten

Afbeelding BHV Team | Houten

17-05-2011

Nieuwe klant - De Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) te Houten is in 1988 gestart als zelfstandige gemeente. De groei van Houten maakte het mogelijk dat de gemeente als volwassen dochter van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Utrecht verder kon. De gemeente heeft vanaf het begin een eigen kleur gehad tegen de achtergrond van het NG kerkverband. Het grote aantal kleine kinderen maakte dat er veel aandacht gegeven werd aan de inrichting van de diensten op een kindvriendelijke manier. Vele leden werden ingeschakeld bij de organisatie van de kerkdiensten. Dit is nog steeds een opvallend kenmerk van met name de middagdiensten.

De combinatie van een gereformeerde achtergrond met daarmee verbonden het accent op bijbelse verkondiging, en de vrijheid in de vormen en de spontaniteit van een evangelische geloofsbeleving, blijkt voor velen aantrekkelijk te zijn. De gemeente heeft met name de laatste jaren een onstuimige groei doorgemaakt naar ongeveer 1300 leden (inclusief gastleden). Mensen met alle mogelijke kerkelijke achtergronden hebben zich aangesloten, alsmede een groeiend aantal mensen dat tot geloof gekomen is vanuit een niet-kerkelijke achtergrond.

NGK Houten beschikt over een geheel nieuwe kerk 'De LIchtboog'. Een groot compliment voor de wijze hoe men omgaat met veiligheid in de kerk. Er is een professioneel ontruimingsplan en de kerk beschikt over een ruim aantal bedrijfshulpverleners. Bhv-Specialist.nl is gevraagd voor het verzorgen van een teamtraining bhv . Een mooie uitdaging: gemotiveerde mensen, nieuw gebouw en een pas afgerond ontruimingsplan. Elke professional staat te trappelen om deze elementen samen te smelten tot een geoliede machine.