Barbecue Veilig, Eet Smakelijk!
05-08-2009
Voorbereiding:
- Zet de barbecue op een stevige, stabiele en onbrandbare ondergrond
- Let op dat de wind géén vliegvuur veroorzaakt richting brandbare materialen, bijvoorbeeld rieten dak, tentdoek e.d.
- Zet de barbecue niet onder een luifel of in een tent, barbecue altijd in de buitenlucht
- Zorg dat er een emmer met koud water gereed staat
- Onbedekte lichaamsdelen zijn kwetsbaar, draag geschikte kleding
Aanmaaktips:
- Gebruik aanmaakblokjes
- Neem de tijd, gebruik géén hulpmiddelen om het vuur aan te jagen
- Spuit of werp nooit brandbare vloeistof in het vuur
Tijdens het barbecuen:
- Kinderen altijd onder toezicht van volwassenen
- Houd huisdieren uit de buurt
- Gebruik goed gereedschap, kom niet met uw handen boven het vuur
Na het barbecuen:
- Verplaats nooit een hete barbecue
- Laat een brandende barbecue nooit onbeheerd achter, dek het vuur eventueel af met zand
- Oppassen met kinderen, de aandacht is weg, maar de barbecue kan nog zeer heet zijn
Als het fout gaat:
- Brandwonden koelen, minimaal 10 minuten met lauw stromend water
- Trek géén kleding los die aan de huid vastzit
- Blaren nooit lek prikken, het infectiegevaar wordt hierdoor groter
- Ga naar een arts of bel 1-1-2
- Voorkom dat iemand met brandende kleding gaat hollen, beter is rollen
- Volg een cursus BHV of EHBO, dan weet u altijd wat u moet doen
Recente nieuwsberichten
- 20-06-2013 BHV Cursus | Rilland
- 17-12-2012 BHV Cursus | Wemeldinge
- 23-10-2012 BHV Cursus | Borsele
- 12-06-2012 Pleisterdispenser | Scouting
- 07-06-2012 Verbandkoffer | Gelderland