Evac Chair | Gemeente Reimerswaal

Afbeelding Evac Chair | Gemeente Reimerswaal

07-12-2009

Safety Products - De Gemeente Reimerswaal heeft Bhv-Specialist.nl de levering van een Evac Chair gegund. Een Evac Chair is een stoel waarmee personen via de trap uit een gebouw kunnen worden geëvacueerd. Wij leveren de Evac Chair standaard met een introductiecursus omdat het een vreemde ervaring is om met de stoel het trapgat in te duiken.

De Evac Chair kan in het horizontale vlak als rolstoel worden gebruikt. Bij het trapgat aangekomen worden de wielen ingeklapt en gaan de geleiderails hun werk doen. Bijna iedereen die voor het eerst met de Evac Chair oefent gaat hangen aan de bovenbeugel uit angst dat de stoel te snel afdaalt. Maar juist daar zit het vernuft, de glijriemen bieden behoorlijk weerstand waardoor de snelheid beheersbaar blijft.

Er wordt altijd heel wat afgelachen, vooral als gevraagd wordt wie het eerst in de stoel wilt plaatsnemen. Opmerkingen in de trend van 'ik ben niet gek' en ontsnappingspogingen 'ik ken dat ding al' zijn dan ook niet van de lucht. Naast een functioneel nut is de training een teambuilding activiteit van de hoogste categorie 'vertrouw op je collega'.

Wilt u ook informatie over de Evac Chair?